Valikko Sulje

Yleistä

Kyykkä on vuosisatoja vanha karjalainen ulkona pelattava peli. Kyykässä pyritään kyykkämailoja heittämällä poistamaan kyykät pelineliöstä mahdollisimman vähin heitoin. Kyykkää voi pelata henkilökohtaisena pelinä, paripelinä tai nelihenkisenä joukkuepelinä. Mallia voi katsoa vaikkapa vuoden 2018 yleisen sarjan finaalista: https://www.youtube.com/watch?v=C1osY_CwnBg

Sarjoja on kolme: yleinen, naisten ja  hallitussarja. Yleiseen sarjaan otetaan 64 joukkuetta ja naisten- ja hallitussarjaan 16 joukkuetta.

Joukkueet koostuvat yhteensä neljästä pelaajasta, joista yksi toimii joukkueen kapteenina ja samalla yhdyshenkilönä. Joukkueen pelaajia ei saa vaihtaa kesken turnauksen muuten kuin Force Majeuren sattuessa.

Kisat alkavat alkusarjoilla klo n. 9.30 alkaen. Alkusarjat käydään läpi neljän lohkoissa. Lohkojen sisällä joukkueet pelaavat kutakin vastustajaansa vastaan. Lohkojen voittajat ja lohkokakkoset etenevät jatkokierroksille, jotka pelataan pudotuspeliomaisesti eli joissa otteluparien voittajat etenevät jatkoon.  Viimeisen jatkokierroksen eli välierien häviäjät pelaavat pronssiottelun, jonka jälkeen ovat vuorossa finaalit.