Valikko Sulje

Yleistä

Kyykkä on vuosisatoja vanha karjalainen ulkona pelattava peli. Kyykässä pyritään kyykkämailoja heittämällä poistamaan kyykät pelineliöstä mahdollisimman vähin heitoin. Kyykkää voi pelata henkilökohtaisena pelinä, paripelinä tai nelihenkisenä joukkuepelinä. Mallia voi katsoa vaikkapa viime vuoden yleisen sarjan finaalista: https://www.youtube.com/watch?v=C1osY_CwnBg

Sarjoja on neljä: yleinen, naisten sarja, hallitussarja sekä tänä vuonna uutena tuleva kilpasarja. Yleiseen tai kilpasarjaan osallistuvan joukkueen sukupuolijakauma saa olla mielivaltainen, kun taas naisten sarjan joukkueen tulee luonnollisesti koostua pelkästään kauniimman sukupuolen edustajista. Yleiseen sarjaan otetaan 64 joukkuetta ja naisten sarjaan, hallitussarjaan ja kilpasarjaan kuhunkin 16 joukkuetta.

Joukkueet koostuvat yhteensä neljästä pelaajasta, joista yksi toimii joukkueen kapteenina ja samalla yhdyshenkilönä. Joukkueen pelaajia ei saa vaihtaa kesken turnauksen muuten kuin Force Majeuren sattuessa.

Kisat alkavat alkusarjoilla klo n. 9.30 alkaen. Alkusarjat käydään läpi neljän tai kolmen joukkueen lohkoissa. Lohkojen sisällä joukkueet pelaavat kutakin vastustajaansa vastaan. Lohkojen voittajat ja lohkokakkoset etenevät jatkokierroksille, jotka pelataan pudotuspeliomaisesti eli joissa otteluparien voittajat etenevät jatkoon. Yleisessä sekä naisten sarjassa voi olla myös kolmen joukkueen lohkoja, joissa pelataan kaksinkertainen sarja. Naisten sarjan lohkoista jatkoon pääsevät lohkojen voittajat ja kaikkien lohkojen parhaat pisteet saanut toiseksi sijoittunut. Viimeisen jatkokierroksen eli välierien häviäjät pelaavat pronssiottelun, jonka jälkeen ovat vuorossa finaalit.

Illan päätteeksi siirrytään jatkoille Ravintola Caioon!